Вампирите са мит или реалност, факти за съществуване. Наистина ли съществуват вампири - доказателство за съществуването на кръвопийци

Актуализирано на 18.02.2019 г. Съществуват ли вампири в реалния живот или е просто измислица? Именно за това ще стане дума в тази история.

Съществуват ли вампири?

От детството човек е привлечен от неизвестното, плашещо. Децата обичат историите за съществуването на демони и вампири, особено когато са далеч от дома, когато могат да се плашат с удоволствие. Възрастните също не са чужди на страстта към филмите на ужасите, въпреки че с възрастта идва разбирането, че е необходимо да се страхуваме не от измислени вампири, а от съвсем реални, които живеят до нас.

И така, наистина ли съществуват вампири? Да, вампири определено съществуват и тяхната хитрост е, че външно не се различават от обикновените хора. А за съществуването и поддържането на жизненост те изобщо не се нуждаят от кръв ...

Кои са вампирите?

Според легенди и легенди вампирите са хора, които се хранят с човешка кръв, без която уж не могат да живеят. В действителност обаче:

вампири- това е този, който изпомпва чужда, човешка енергия. По правило такива хора са или болни, или мързеливи (изключение са децата), които са твърде мързеливи, за да генерират собствена енергия чрез своята. Вампирите се хранят както с отрицателна, така и с положителна енергия.

Енергийни вампири: концепция и симптоми

Светът е многостранен, паралелен, една темпорална равнина се наслоява върху друга, модифицирайки пространството. Но във всеки свят има две противоположни страни: Добро и Зло. И двете същности живеят в човек, намирайки се в постоянна зависимост. Светът на доброто е истински, чувствен, разбираем, създаден от Бог: Земята, слънцето, цветята, състраданието.


Светът на злото е сложен, невидим, скрит в най-тъмния ъгъл на съзнанието, никой не обича да говори за него, защото е страшно да признаеш, че в главата ти живеят негативни мисли и дребни действия. Рационалното съзнание по всякакъв начин се опитва да се отрече от лошите дела, намирайки "изкупителна жертва" отстрани. Най-големият враг живее в нас самите, поради което е толкова трудно да го открием (като очила, които носиш на главата си и не виждаш).

Разумният, информиран човек работи върху своите слабости, страхове, учи се да трупа собствената си енергия. Има обаче хора, които следват прост път – това са енергийни вампири.

Защо да работите върху себе си, да се занимавате със самоусъвършенстване, да трупате знания, да получавате енергия от космоса, ако можете да я откраднете. Той е много по-бърз, по-малко енергоемък, броят на хората, които можете да „вземете“, без да питате, е голям, а предлагането е безкрайно. Човек не мисли, че вреди на друг, основното е, че самият той става по-добър.

Повечето са срещали хора, след общуване с които се усеща срив. И това не е просто неразположение, човек наистина забелязва физически проблеми след контакт с енергиен вампир:

  • Главоболие;
  • спадане на налягането;
  • гадене;
  • Необяснимо чувство на тревожност;
  • Трудности със съня;
  • Нервни сривове;
  • Неразумни сълзи.

След няколко дни симптомите изчезват, но ако ситуацията на срещата се повтори, тогава е малко вероятно да искате да общувате с такъв човек отново. За себе си ще решим, че това е "енергиен" хищник, с който е по-добре да не общуваме, но не винаги е възможно проблема да се реши толкова просто.


Как да разпознаем енергиен вампир?

Енергийните вампири са коварни същества, те имитират, играейки на слабостите на хората. Тяхната цел е да предизвикат отговор на вашата емоция, за да се хранят с вашата енергия.

Има различни видове енергийни вампири:

1.Жертва.Това е човек, чиито неприятности са виновни за всички, от правителството до баба Маня, която изми лошо подовете на стълбището. Всичките му истории са истории за това как е бил измамен, не излекуван, не обичан, пристрастен към наркотици или алкохол.

Неговата задача е да събуди съжаление във вас, защото започвайки да съжалявате, да съчувствате, вие автоматично генерирате допълнителна енергия, от която има нужда един енергиен вампир. (Не бъркайте такива хора с тези, които наистина са изпаднали в трудна ситуация и се нуждаят от подкрепа и съвет).

2. арогантен.Обратното на първия вид вампири. Най-добрият във всичко: бяга по-бързо от всеки, знае как най-добре да се мие, да рисува картина, да сглобява парашут. Той има най-красивата жена, която готви вечеря с пет ястия, готина кола, а децата са такова съкровище!

Запомнете едно просто нещо - един наистина успешен човек няма да се хвали на всяка среща, а арогантен вампир няма да пропусне да нарани нервите и да каже, че го чака най-добрата почивка на Бали. Целта му е да ви накара да се почувствате непълноценни. Вие ще мислите за това, ще генерирате енергия, а той ще обядва с това и ще продължи напред, оставяйки ви не само в депресивно настроение, но и физически изтощени.

3. Критикувайки.Опасен тип вампир, който обича да съди и критикува хората по всякаква причина. Интуитивно избира човек, който реагира болезнено на коментари, и методично започва да нанася удари. Може да клюкарства за външния вид (къса пола, измачкани панталони), да осъжда семейния живот без никаква причина, да измисля и преразказва на колеги, които уж са направили преценки за някого.

4. Досадно.Целта на човек е да намери всякакви „свободни уши“ за празни приказки. Това е лесно да се направи, като се има предвид наличието на телефони и популярността на социалните мрежи. Често се чувстваме неудобно, когато отказваме да говорим с човек, но ако продължим с това, ще трябва да слушаме истории от живота на някой друг безкрайно дълго време.

5. в безсъзнание.Има и друга категория вампири, които попадат в децата и възрастните хора, хората с увреждания, които изискват внимание, се опитват да изглеждат по-безпомощни, отколкото са в действителност. Те могат да действат агресивно или обратното, да игнорират комуникацията.

И в двата случая човек започва да се чувства виновен, защото например е здрав, раздразнен, притеснен, изпръсква енергията, от която има нужда.

Енергийните вампири са международни, нямат пол или възрастови предпочитания. Но защо някои попадат в емоционални капани, а други не?

Отговорът е на повърхността.Някои хора могат да контролират живота си, докато други живеят като в сън. Такива "спящи" се намират от вампири. Тогава възниква въпросът какво да правя?

Това не е просто физическа обвивка. Всички живи същества имат етерни, астрални, ментални тела, енергийни центрове, които работят като единен организъм. Но това е идеално. В ежедневието ние не намираме време да мислим за съдбата си и едва когато се сблъскаме със сериозни проблеми, започваме да търсим причината за случващото се. Първите удари падат върху енергийните тела (те са 7), а когато те пробият, започват здравословни проблеми.


Как се използва и съхранява енергията?

Нека видим как енергията се изразходва и натрупва на различни нива:

1. Физическо здраве

Всеки иска да остане здрав възможно най-дълго, но обективни фактори: физическо претоварване, необходимостта постоянно да бъде близо до голяма тълпа от хора, небалансирано хранене, нискокачествени продукти - методично изчерпват енергията и ако наблизо се появи състрадателен енергиен вампир, тогава здравето ще си отиде много бързо.

Можете да си помогнете, като намерите златната среда.Ако планирате да останете здрави - преосмислете живота, храненето, сменете работата, правете йога, научете се да дишате правилно, отпуснете се. Дръжте се с "правилните" хора.

Движението за дауншифтинг набира популярност в целия свят, когато хората съзнателно се отказват от кариерата, високите доходи, престижа в полза на семейството, скромен живот извън града, възможността да живеят в хармония със себе си.

Високоскоростният ритъм на живот в големите градове разрушава здравето, следователно, когато човек осъзнае, че животът е заложен на карта, той е готов да смени стола на шефа за работа на терен. Има преосмисляне на възприятието за живота, освобождавайки време за размисъл. Липсата на стрес и вътрешната свобода повишават енергията, а по-късно и физическата сила на тялото.

2. Емоционален комфорт

Отговорен за него. Загубата на енергия се случва постоянно, когато изпитваме ядове: краката ни са стъпени, метрото е задушно, заплатите ни не се вдигат, съседите са шумни цяла нощ.

Ако добавим към малките неща такива емоции като гняв, ярост, завист, необуздани желания (любов към човек, игри, наркотици), тогава енергията от нас започва да не изтича капка по капка, а се излива като порой без следа. Раздразненият човек е желаната плячка на енергиен хищник, тъй като той знае как да се закачи, така че енергията да започне да напуска непрекъснато събеседника.

3. Нашите мисловни форми

Мислите формират менталното тяло. За да перифразираме добре познат израз, казваме: „Ние сме това, за което мислим“. Негативните мисли, негодуванието, чувствата, манията по всеки епизод опустошават енергийния резерв. Често наблизо има човек, който вместо да гаси огъня на раздора, напротив, дразни, одобрява, опитвайки се да накара негодуванието да „кипи“. Така енергийният вампир ще получи своя обяд и вечеря.

На мнозина изглежда, че е невъзможно да се живее, без да се обиди, въпреки че това не е така. Всички се обиждат, но едно е да бъдеш обиден за час, друго е цял живот. Ние не сме роботи и се характеризираме с безпокойство, но нека бъдат разумни, не напразно Соломон носеше пръстен, на който беше написано „и всичко това ще премине ...“

Защита на вампири

Няколко съвета от енергиен вампир. В идеалния случай трябва напълно да спрете да общувате, но такъв гул може да бъде намерен и в самолета, и на работа, и, най-лошото, в семейството. Загубата на енергия може да бъде сведена до минимум, като знаете няколко прости правила.

  • Докато говорите, кръстосвайте ръце на гърдите си, кръстосвайте краката.
  • Не позволявайте да бъдете извадени от равновесие. Ако не можете да се измъкнете от вампира, не се задълбочавайте в значението на думите, възприемайте информацията, идваща от човека като шум. Пейте си, молете се, заспивайте с отворени очи.
  • Не гледайте в очите, научете се да гледате покрай човека.
  • Намерете камък за себе си и ако смятате, че когато общувате с човек, се чувствате зле, но не можете да си тръгнете, стиснете го в юмрук.
  • Научете молитвата, дори ако се смятате за атеист. Прочетете си, когато разберете, че не можете сами да се отървете от човек.

Заключение

Те съществуват. Вампирите не са кръвопийци, а ядци на чужда, човешка енергия.

Животът е многостранен и невероятен. Не позволявайте на никого да влияе на вашите, работете върху вашите фини тела и тогава нито един енергиен вампир няма да може да се справи с вас.

В съвременното кино мистичните герои са доста популярни, представени под формата на мъртви хора, които се хранят с човешка кръв. Гледането на такива филми те кара да се замислиш над въпроса, или това е само плод на въображението на режисьорите. Колкото и да е странно, но точният положителен или отрицателен отговор все още не е получен. Известни са изявленията на отделни лица, както потвърждаващи, така и опровергаващи този факт.

Кои са вампирите и съществуват ли наистина?

Смята се, че мъртвите, които са възкръснали от гробовете си, са вампири. Някои причини обаче могат да променят същността на обикновен човек, превръщайки го в кръвопиец.

отличителни белези на вампири

Най-често срещаните включват следното:

  • магически влияния;
  • склонност към самоубийство;
  • поддържане на асоциален начин на живот;
  • липса на вяра в Бог.

Как да разпознаем вампир сред хората

Освен това такива хора имат отличителни външни черти, по които е доста лесно да се определи принадлежността им към зли духове. Обърнете внимание на съответните външни данни:

  • бледа кожа;
  • необичаен нюанс на зениците на очите;
  • зъби, които се появяват в моментите, когато това същество е готово за атака.

Каква е силата на енергийните вампири

Органите на кръвопийците най-често не функционират, докато се наблюдава стабилна мозъчна функция.

  • За цял живот те се нуждаят от постоянно хранене, което получават под формата на кръв или енергия на живи хора.
  • Най-често съществата са склонни да се обединяват в определени групи, всяка от които има свой лидер. Постоянното желание за управление предполага високи лидерски позиции в действителност.

Има ли точни признаци на вампирите в реалния живот

Как да разпознаем вампир и възможно ли е за обикновен човек. Ако говорим за изключителните способности на тези измислени същества, тогава те са доста необикновени и надарени със следните сили:

  • притежават безсмъртие, свръхчовешка сила;
  • майстор хипноза,
  • може да ходи по вертикални стени;
  • собствено бързо движение;
  • имат постоянна нужда да произвеждат същества, равни на себе си.

Научете повече за това как да използвате енергията на хората:

Върколак и вампир, чиято сила е по-мощна

Субектите, принадлежащи към различни кланове, са в състояние на постоянна негласна конкуренция в силите и способностите. И така, кой е по-готин: вампири или върколаци?

Кои са върколаци

Никой не може да се похвали, че е бил свидетел на подобно състезание. Въпреки това, ако говорим за способностите, присъщи на всеки от тях, тогава първенството в този дует се дава на върколаците.

  • Съзнанието му може да се сравни както с човешките способности, така и с уменията на животно.
  • Такъв запас от знания, подкрепен от инстинкти, дава неограничена сила и мощен потенциал.

Как да разпознаем енергиен вампир

Възможността да се срещне истински гул в реалния живот се поставя под въпрос от много хора. Но съществуването на индивиди с изключителни способности, които консумират човешка енергия и се хранят с нея, не се отрича дори от психолозите. Оттук и името - енергийни вампири, поглъщащи емоциите на другите.

Отличителните характеристики, по които е възможно да се определи дали човек принадлежи към този вид кръвопийци, са, както следва:

  • постоянно желание за дисбаланс на събеседника, за да се насити на бушуващи емоции;
  • способността да се поддържат безсмислени разговори за дълъг период от време;
  • необходимостта да се говори за своите неуспехи или за трагедиите на приятели и познати, като се фокусира върху страданието;
  • откритост и желание да се каже истината в лицето на събеседника, без подбор на фрази и изрази.

Научете повече за това как да се предпазите от енергиен вампир:

Съществуването на вампирите днес

Желанието да се открие истината, дали вампирите съществуват в реалния живот, е присъщо на всеки от нас. Кръвожадни чудовища, постоянно консумиращи чужда кръв, се срещат дори в литературата. В същото време всяка страна има своя собствена информация за бледолики субекти, за които една от основните цели е необходимостта да хапят. Такива факти дават слаба надежда, че кръвопийците все още съществуват.

Реални факти от живота

В съвременния свят няма много доказателства за реални срещи с духове. Статистическите данни говорят за сто такива епизода. Интересното е, че описанията на инцидентите имат ясна прилика, въпреки че участниците в събитията са напълно непознати един с друг. Такива неща карат човек неволно да си помисли, че този зъл дух наистина съществува.

Митология за вампирите

Почитателите на мистичното и експертите в онзи свят са добре запознати с добре познатите имена на възкръсналите мъртви.

  • Сред различните националности те често се срещат в легенди и митове.
  • Имената и титлите варират в зависимост от местоположението и религията на жителите.

Но все още има общи признаци на кръвопийци.

Къде се появяват вампирите?

  • Възкръсналите от гробовете най-често се появяват до леглото на спящите, за да се освежат.
  • За да не може жертвата да устои, тя започва да сънува ужасни кошмари.
  • В много вярвания се казва, че мъртвите най-често се превръщат във вампири, водейки нечестив живот през живота си.

Най-известните имена на вампири

За да разберете кои са вампирите и дали наистина съществуват, трябва да се потопите в гъстината на древната история. Почти всички народи в своите анали споменават мъртвите, които не обичат слънчевата светлина и се стремят да се наситят на чужда кръв.

Известни имена на гул

НационалностИме на вампирХарактеристика
Вавилонска демонологияЛилаДухове, които са подобни по същество на вампирите.
Шумерска митологияакшариЖенови демони, основните жертви на които са бременни жени и новородени бебета.
Древна арменска митологияДаханаварСобственикът на свръхчовешка сила беше защитник на собствената си страна и никога не докосваше сънародниците, които бяха в необятността на местообитанието му.
индуситеВеталаВампироподобни същества, които обитават трупове. Те също бяха свързани с прилепите. Техните местообитания са гробища и стаи, където се извършва кремация на мъртвите.
КитайскиКуц трупМитологията на народите на Китай разказва, че всеки човек има жизнената същност на Чи. Именно тя е основната цел и източник на хранене за това същество.
филипинциМананангалЗлите духове, които ядат хората, не обичат миризмата на подправки и оцет, страхуват се да не бъдат ударени от камшик и не могат да понасят опашката на скат. Най-често женствен на външен вид, има крила с ципи. Отивайки в търсене на жертва, той се разделя на две части, едната от които остава на земята. Търси спи (по-често в положение на жени) и смуче кръвта им с език-хобот.
Древните римски легендиEmpuz, Lamin, Lemur, Strix birdТе живеят само през нощта и ядат не само човешка кръв, но и плът. Румънците наричаха вампирите „стрига“.
Албанска етимологиящригаНай-често те се появяваха в мъжка форма и се стремяха да нанесат колкото се може повече вреда на хората.
африкански племенаадзеНаселява човешкото тяло под формата на огнен съсирек.
арабски народиАлгулСмятало се, че този гуля е особено жесток и организира пиршества на гробища.
Женски имена на вампириБруксЦелта й са млади момчета, за които тя води ожесточен лов и ги убива.
Най-известният гулграф ДракулаТой е известен с това, че има ковчег като легло за спане, винаги носи черно наметало и е надарен с невероятно остри зъби.

Съвременни легенди

Родоначалникът на мита за кръвопоглъщащите същества е Източна Европа. Освен това той се появява там под влиянието на фолклора на славяните. Те се класираха като вампири същества, които се хранят с кръвта на хората, убиват ги или ги удушават.

За да не се излагат на негативното влияние на нечистите сили, са правени множество опити за справяне с тях.

Как да убием вампир

  • обезглавяване,
  • Кол от трепетлика, забит право в сърцето
  • Изгаряне на труп за предотвратяване на възкресението.

Важно е да знаете дали е възможно да се носят дрехи на починал човек:

Вампиризмът може да се събуди и в най-обикновения човек след смъртта. Няколко причини допринесоха за това.

Следните фактори се считат за най-често срещани:

  • Раждането във водната черупка,
  • Признаци на опашка или зъб при новородени бебета,
  • Отнемане на живота си
  • Отхвърляне от църковните дела,
  • Отделни дни, когато зачеването на дете води до проява на лоши признаци.

Как се борихте с вампирите в старите времена?

Смятало се, че е възможно да се предотврати трансформацията във вампир. Следователно, ако се предположи, че това може да се случи на определено лице, тогава обикновено се извършват следните действия:

  • Разпятието беше поставено в ковчега,
  • Брадичката беше държана от някакъв предмет. Това попречи на мъртвия да изяде плащаницата.
  • Много дървени стърготини в ковчега. Тъй като пробуждането на вампирските наклонности обикновено се случва вечер, процесът на преброяване на дървени стърготини, който е бил задължителен преди напускането на гроба, се проточва до сутринта. А слънчевите лъчи са пагубни за всякакви духове.

Житейски истории за вампири

В многобройни вярвания и традиции те се опитват да предадат идеята дали вампирите съществуват в реалния живот. Известна е например историята на барон фон Акстаузен. Разказва за двама скитници, които случайно се скитат в владенията на Даханавара. Осъзнавайки, че са застрашени от нощна атака, те решиха да проведат кръвопийца: те се настаниха да спят по доста необичаен начин, като поставиха краката си един на друг под главите. Това, което видя, доведе Даханавара в объркване. Той се уплашил от двуглаво същество без крака и изчезнал безследно.

Най-известните върколаци

За да може да се разграничи обикновен човек от възможно кръвосмучещо същество, трябва да се разберат известните видове, на които тези същества са условно разделени. След като проучите характеристиките на всеки един от тях и се вгледате отблизо в ежедневната ви среда, ще разберете дали съществуването им на земята е реално, или всичко това е спекулация и приказки.

Видове вампири

Видове вампири Характеристика
истински Изпратен от самия Луцифер на нашата Земя.
  • Целта им е да увеличат броя на страдащите хора.
  • Те имат достатъчна здравина, но не понасят слънчева светлина и миризма на чесън.
  • Във вените им тече чиста кръв, която не е повредена от човешки гени.
  • Най-често се забелязва поради тяхната светла кожа и доста дълги зъби.
  • Днес от тях са останали само няколко, но те постоянно са в тълпата от хора.
Модерен Хибрид, образуван чрез смесване с човешки данни.
  • Не толкова силен като първия вид, но също така чувствителен към дневна светлина и чесън.
  • Трудно е да се различи от обикновения човек.
Енергия Както подсказва името, човешката енергия се използва като източник на енергия.
сангвинаристи
  • Те се хранят изключително с човешка кръв.

Как да се предпазите от вампири

Всъщност вече разбрахте от какво се страхуват вампирите и дали съществуването им е реално във вашата среда. Можете да се доверите на тези предположения или да сте скептични по отношение на това. Различни факти обаче все още потвърждават възможността за наличието на такива същества.

Какво означава сънят за вампири?

Има хора, които вярват, че съществуването на кръвопийци в реалния живот е възможно, затова се страхуват да ги срещнат. Ако това зло създание ви се появи насън, тогава най-вероятно очаквайте неприятни събития. Това, за да получите по-правилна и разширена интерпретация, опитайте се да запомните всеки детайл от сюжета, който сте видели, и емоциите, които сте изпитали.

Ако вампир сънува насън, какво означава това

Мечтасмисъл
Кръвопиецът те преследваВъзможно заболяване или загуба на сила. Предстоящи важни промени, носещи неприятности и страдания. Определен човек, надарен с определена сила, ще окаже значително влияние върху вашия спокоен и балансиран живот.
Вие сте на една маса с тези зли духовеПодгответе се за дълго пътуване, което няма да донесе желаните резултати.
Ковчег с вампир вътреОчакват се сериозни щети за текущия ход на вашите дела.
Нечистотата те е ухапалаСкоро ще получите новини за загуби и предстоящи трудности. Можете също така да кажете, че Висшите сили ви предупреждават за предстояща интрига, в резултат на която можете да станете зависими от човек, надарен със сила.
За неомъжена дамаПредстои развитие на отношенията с нов познат, което няма да донесе нищо добро.
За омъжени жениПоявата на таен почитател, който ще настоява за нечестиви дела.
Върколак те атакуваБъдете готови за трудностите, които съдбата ще ви поднесе. Не е изключена загубата на скъп на сърцето човек.
Гледаш как духът пие кръвПоявата на опасно заболяване при някой от роднините или познатите.
Станал си вампирВашето самочувствие ви тласка към необмислени действия. В резултат на това това може да провокира появата на неприятности и опасни събития. Този сън може също да означава, че сте свикнали да се справяте със собствените си трудности за сметка на другите.
Вие лично се храните с кръвта на друг човекЖеланието да задоволиш собствените си нужди може да те накара да нарушиш закона. Успоредно с това ще бъдете обект на материални проблеми или сте застрашени от сериозно заболяване.
Ти победи злия духВашата мъдрост и изобретателност ще ви позволят да лавирате успешно във водовъртежа на проблемите и да изсъхнете от трудни обстоятелства.

От какво се страхуват вампирите?

Не може да се каже, че абсолютно всички хора вярват във възможността да срещнат в своето обкръжение човек с вампирски способности. Но някои все още са склонни да вярват, че това всъщност е така. Ето защо е важно и необходимо да разполагате с информация как да се справите с евентуални атаки на нощни демони, които най-често могат да завършат със смърт.

Как да разпознаем и убием вампир

Разликите между кръвопийците и обикновените хора не винаги са очевидни, така че обикновеното оръжие няма да ви помогне в този случай. За да не се превърне срещата с представител на клана на мъртвите в трагедия, трябва да знаете начините да го победите.

От какво се страхуват вампирите в реалния живот?

  1. Осветете ярка слънчева светлина върху тялото на демона,
  2. Нанесете свети мощи: разпятия, нагрудни кръстове и др. Тези неща имат разрушителен ефект върху плътта от нечистотии, източвайки силата от нея.
  3. Използвайте светена вода. Контактът с него ще провокира появата на изгаряния по тялото. Тяхното разпространение и продължителна експозиция може да доведе до смърт.
  4. Изработете остра пръчка от Aspenwood. Трябва да се забие директно в сърцето на демонично създание. Защо трепетликата е толкова разрушителна за духовете? Смята се, че Юда се е обесил на него. Ето защо много лечители използват това дърво, за да направят различни амулети.
  5. Използвайте сребърни куршуми. На този метал се приписват свещени свойства, разрушителни за различни нечисти същества.

Не се поддавайте на провокативното влияние на енергийните вампири. Ако е възможно, избягвайте контакт с тях.

Съживените мъртви, които консумират човешка кръв, ловуват изключително през нощта. В киното те са представени под формата на различни изображения. Може да са прилепи или мъртви хора в ковчези.

Древните лечители, които са познавали черната магия, са знаели ритуалите за призоваване на тези демони от царството на мъртвите.

Научете повече за това как да призовете дух от Царството на мъртвите:

Как да изпълним ритуал

  • Такива действия се извършват само през нощта, тъй като дневната светлина е пагубна за кръвопийците.
  • За церемонията в полунощ поставете две огледала едно срещу друго в тъмна стая.
  • Застанете близо, като се очертаете в кръг на пода.
  • Отвън поставете две черни свещи и ги запалете. Седнете в поза на лотос и, гледайки в огледалата, кажете следния текст:

Ще имате възможност да общувате с тъмните сили и да изясните цялата необходима информация.

След това не забравяйте да извършите Злото с думите:

Важни моменти от церемонията

  • След като завършите ритуала, покрийте използваните огледала с тъмен плат и едва след това напуснете кръга.
  • Не забравяйте да почистите огледалните повърхности от неблагоприятни ефекти с другия свят.
  • За да направите това, изложете ги за три дни под слънчевите лъчи, като предварително сте нарисували кръстове, и ги покрийте с плътна кърпа през нощта.
  • Никога не ги използвайте в ежедневието.

Как да извикате дух на върколак

Като втори обред, който може да се извърши самостоятелно, можете да предложите следното.

  • Разстелете капаците пред монтираното огледало, подредете свещите в кръг и сложете венец.
  • Последното трябва да се отразява в огледалната повърхност.
  • Погледнете се за малко в огледалото и кажете:

Ако действията ви са правилни, тогава ще видите тъмен съсирек от енергия. На този обект могат да бъдат задавани въпроси или да бъде помолено да изпълни своя план.

След края на процеса включете светлината и изгасете свещите. Всички използвани неща трябва да бъдат изгорени извън дома.

Вярваш или не

И така, мистерията около реалното съществуване на вампиризма е леко открехната. Горещият интерес на повечето хора към тази тема не е безпочвен. Но вие решавате какво е то – плод на въображението на режисьори и известни писатели, или истински върколаци, живеещи в нашата среда. Най-вероятно е невъзможно да се каже със сигурност дали вампирите съществуват в реалния живот. Но фактът, че някои хора имат способността да влияят на нашето психологическо състояние, е доста трудно да се спори с тази истина. Ето защо е важно да разпознавате такива хора своевременно и да не им давате възможност да нахлуят в мислите ви.

Научете повече мистериозни практики.

Добро време на деня! С теб Алекс! И днес ви подготвих една много интересна статия. Мисля, че и вие се интересувате от въпроса – съществуват ли вампири в наше време? Точно като или . Нека го разберем заедно.

От историята на вампирите

Колко филма за вампири са направени в наше време, как кръвопийците ловят хора, хващат ги и пият кръв. Откъде идват? От много филми те се появяват поради четене на мистериозно заклинание или по друг начин. Да, вампирите станаха толкова популярни, че за тях се пишат легенди, композират и пеят песни. Освен това всички познаваме общество от хора - готи, които се обличат и държат като вампири. Но както се казва във всяка легенда има някаква истина.

И така, има ли доказателства за съществуването на вампири? Ето въпроса, на който трябва да отговорим.

Историята на вампиризма започва в Полша. Легендите и митовете ни разказват, че именно в Полша са били разположени по-голямата част от кръвопийците, които са ловували хора, нападали и пиели кръвта им. Дори в онези далечни времена те се опитваха да предадат информация, че съществуват вампири.

Вампиризмът се проявява и в Източна Европа, където се твърди, че човек, който се е самоубил, става вампир. Кръвоспийци разчленяваха жертвите си и пиеха кръвта им. Хората, които се отказаха от Бога и тръгнаха срещу служителите на църквата, също станаха вампири.


Покойникът може да стане и вампир, ако черна котка прескочи ковчега му. Покойният също се смятал за вампир, по време на погребението на който от ковчега му се чували скърцане и гласове или той отварял очи, докато лежал в ковчега. По правило в краката на такива мъртви се поставяли клони от глог, а на главата се слагал чесън.

Книга за вампирите час преди зазоряване

В Португалия все още вярват в съществуването на жена, която се превръща в птица през нощта и започва лов за бебета, като убива и изсмуква цялата кръв. Такава жена се нарича Брукс и външно тя е неразличима от обикновено момиче.

Съществуват ли вампири в наше време - доказателство за учените

През 1972 г. известният заслужил световен учен Стефан Каплан открива специален център в Ню Йорк за изследване на вампиризма и доказателства, че вампирите са сред нас. И както се оказа, всичките му усилия не бяха напразни. Той успя да намери няколко десетки вампири. Външно те не се различаваха от обикновените хора. От изследванията си той направи някои изводи:

  • Вампирите всъщност съществуват в реалния живот
  • Вампирите не понасят слънцето, затова носят слънчеви очила и слънцезащитен крем.
  • Обикновени нокти и зъби
  • Не се превръщайте в никой друг
  • Те пият човешка кръв, за да утолят жаждата си, три инжекции седмично
  • Не насилствен, а по-скоро спокоен. Много добри родители и предани приятели
  • Ако не могат да намерят човешка кръв, пият животинска кръв.

Много хора твърдят, че човешките вампири са просто психично болни, но ученият Стефан Каплан уверява обратното, тъй като необходимостта от консумация на кръв е физическа, а не психологическа потребност. Също така, тайната на младостта на кръвопийците е именно във факта, че те пият човешка кръв.

През 1971 г. човек на име Петър Благоевич посещава сина си и съседите си няколко пъти след смъртта му, които по-късно са намерени мъртви. Всички факти са записани в документите.

В Сърбия човек на име Арнолд Паоле беше нападнат от вампир, докато правеше сено. Кръвопиецът ухапа Арнолд, след ухапването той самият стана вампир и уби редица хора в селото. Тогава сръбските власти сериозно се заеха с този въпрос, като разпитаха свидетелите на тези събития, отвориха гробовете на жертвите на вампира.

От поредицата Twilight книгата е затъмнение

В края на 20 век американец от семейство Браун - Мърси. Според един от членовете на семейството след смъртта си тя е дошла при него и така го заразила с туберкулоза. След това гробът й е отворен, тялото е извадено, а сърцето е извадено от сандъка и изгорено на клада.

Как изглеждат

Вампирите са слаби със суха и бледа кожа, с дълги и остри зъби и нокти. Както писах по-горе, те се страхуват от слънчева светлина, така че прозорците в къщите им винаги са затворени със завеси. Вампирите са ловци на кръв и затова е лесно да се разбере, ако изведнъж някой пролее кръв, тогава кръвопийците, като го видят, започват да се държат неподходящо, опитвайки се да не се раздават в тълпата от хора, те се крият. Те атакуват само когато има само една жертва.

Къде живеят

Вампирите живеят в различни страни по света. Те имат различни имена и изглеждат различно. По-долу ще дам списък на държавата на пребиваване на вампира и неговото описание.

Американските вампири (Tlahuelpuchi) са обикновени хора, които се хранят с човешка кръв. През нощта те се превръщат в прилепи в търсене на друга жертва.

Австралийските вампири (Yora-mo-yaha-hu) са същества с малък размер, но имат много дълги ръце и крака, на крайниците са разположени вендузи, с помощта на които те смучат кръвта на жертвата. Ухапването се превръща във вампир. Тези кръвопийци много се страхуват от солта.


Румънските вампири (Варчолак) са обикновени хора с бледа кожа през деня, през нощта се превръщат в злобни кучета и ловуват хора в търсене на човешка кръв.

От поредицата "Здрач", книга "Зора" - още

Китайски вампири (върколак - лисица) - момичета вампири, които са страдали от насилствена смърт. Лесно променя външния си вид, защитава се със специална фигурка, изобразяваща лисица. Ловува в домовете на жертвите си. Храни се с човешка кръв.


Японски вампири (Капа) - удавени деца, живеят във водни басейни, ловят хора, които се къпят, хващат жертвите си за краката и ги влачат на дъното, след което прехапват вените и изсмукват кръвта.

Германските вампири (Wiedergengers) са нощни ловци, убиват жертвите си в гробището, разчленяват напълно тялото и изсмукват кръвта.

Гръцки вампири (Емпуси) - същества с магарешки крака, смучат кръв от мъртъв човек.

Италианските вампири (Strix) - мъртви вещици и магьосници, ловуват деца през нощта, приемат формата на бухал и летят на ята. Не можете да убиете този вид. Защита от тях чрез специални ритуали.

Индийските вампири (ракшаси) - духовете на мъртвите, много зли, превръщат се във всичко, имат безсмъртие, колкото повече пия кръв, толкова по-силни и мощни стават.

Филипински вампири (Aswangi) - починали момичета, които са страдали от насилствена смърт. Хранят се изключително с мъжка кръв.

Този списък още веднъж доказва съществуването на вампири в наше време.

Как да се предпазите от вампири

Нашите далечни предци са използвали чесъна като защита срещу кръвопийци. Чесънът съдържа сулфонова киселина, която разрушава хемоглобина. Има такова заболяване като порфирия, за него ще говорим по-късно. Така че тези пациенти не понасят духа на чесъна.

От вампири са се защитавали и с помощта на стръкове от дива роза и глог. Като защита е използван и църковен инвентар. А в Южна Америка жителите окачват листа от алое на входната врата. На изток са използвани амулети под формата на печат, които са изобретени от жреци и са дали името Шинто.


През Средновековието хората се защитавали от кръвопийци с помощта на колове от трепетлика. Те забиха кол от трепетлика в сърцето на вампир, след това отрязаха главата и тялото беше изгорено на клада. Ако хората предположиха, че починалият може да стане кръвопиец, тогава той беше поставен с лицето надолу в ковчега. Имаше моменти, в които на покойника се прерязваха сухожилията в областта на коляното.

Жителите на страната Китай, мъртвите, оставиха малки торби с ориз близо до гробовете си, така че вампирът преброи броя на оризовите зърна в торбата през нощта. Както в описанието по-горе, починалият в ковчега бил обърнат с лицето надолу, но освен това те сложили и камък в устата си.

Кои са енергийните вампири


Всъщност такива хора - вампири съществуват. Това е определена категория хора, които поглъщат енергия, изсмуквайки я от другите. Така енергийният вампир се зарежда с положително и разваля настроението на жертвата си. Постигат скандал и кавга и така се зареждат с енергия. В резултат на това енергийният вампир се справя добре, пълен е с енергия и сила, а жертвата остава в лошо настроение, апетитът му изчезва и безсънието го измъчва.

Нека да преминем към болестите, свързани с вампиризма

Заболяване - порфирия

В края на 20-ти век учените идентифицираха такова заболяване като порфирия. Това е много рядко наследствено заболяване. От стотици хиляди хора само един може да се разболее. Пациент с такава диагноза не отделя червени кръвни клетки, в резултат на което има много голям дефицит на кислород и желязо.


Болен човек с порфирия не може да бъде на слънчева светлина, тъй като хемоглобинът се разпада. Освен това те не ядат чесън, тъй като той само изостря заболяването.

Външният вид на пациента е подобен на този на вампир. Поради излагането на слънчева светлина кожата на пациента е тънка и има кафяв оттенък. Тялото изсъхва, в резултат на което се виждат зъби. Такива промени оказват голям натиск върху човешката психика.

Друго ужасно заболяване е синдромът на Ренфийлд.

Синдром на Ренфийлд

Това е много ужасно и опасно психично заболяване за хората наоколо. Пациентите имат много силно желание за кръв и за тях няма значение коя е тя, човешка или животинска. Такива хора са способни на най-ужасните убийства, за да пият кръв.

Американският сериен убиец Ричард Трентън Чейс и немски вампир извършиха най-ужасните и ужасяващи убийства, за да получат още една порция кръв.

Снимка на вампири


Видео доказателство за съществуването на вампири

Тези факти още веднъж доказват, че вампири съществуват днес, но те не възкръсват от света на мъртвите. Това са просто болни хора с психично разстройство.

И това е всичко за мен! Какво мислиш? Съществуват ли вампири днес? Вярвате ли в тях или не? Очаквам вашите коментари! Благодаря и чао!

Поздрави, Алексей!

Вярата, че няма ясна граница между този свят и другия вероятно винаги е съществувала. Дори в най-древните времена почти всички народи са имали вярвания, според които починалият понякога може да се върне в света на живите или като цяло, след като се е заселил близо до роднини и приятели, периодично да ги посещава, като правило, причинявайки някаква вреда. съзнанието може да се слее с такива представители на долната митология като водни русалки, таласъми, северни тролове. Освен това, според някои вярвания, всички зли духове са "преди" (бивши) хора, които никога не са попадали в Онзи свят. Въпреки това, все още не си струва да ги идентифицирате: воден човек и удавник, скитащ през нощта, не са едно и също нещо.

Отношението към тези две категории вечни съседи на човека също е различно: ако водата, таласъмът или браунито бяха господари на своите притежания и те трябваше да бъдат уважавани и умилостивени (те можеха не само да навредят, но и да помогнат), тогава никой някога ще направи нещо добро от мъртвец, скитащ през нощта. не чаках. И той направи правилното нещо. При някои народи т. нар. видергенгери (от немския глагол „да се върна“) обикновено плашеха хората със самата си външност или понякога се опитваха да ги примамят на гробище и да ги разкъсат или удушат. Но за други мъртвите, които ставаха от гробовете през нощта, имаха ужасяващ вид и в допълнение към обичайните „шеги“ и традиционните загуби на добитък и хранителни запаси, те смучеха кръв от хората, което естествено ги караше да умрат. Това са мъртвите и са били наречени вампири. Лежали в гроба, те не се разлагали, запазили розов тен, косите им растяли, но вместо паднали нокти и зъби израснали дълги нокти и зъби. Хранейки се с кръв, вампирите станаха по-силни и след известно време започнаха да се появяват през деня. Само на здрач и зазоряване те се криели на усамотено място, обикновено в собствения си гроб.

Имената и поведението на вампирите.

Сред различните народи имената на "завърналите се", както и начинът на тяхното поведение, варираха. Дори древните гърци вярвали, че младите момичета, които са умрели преди брака и не са познавали любовта, стават демони от ламия и смучат кръв от млади мъже. Мъртви мъже, смучещи кръв, също са били известни на практически всички тюркски и волжки народи. Казанските татари ги наричат ​​убири, а западносибирските татари миаци. Подобни мъртви хора са наричани при чуваните вупари, при карачаевците - обурми, а при източните славяни - гули. Тези кръвопийци отвличаха неродени бебета от утробата на майката и дори пиеха вода от облаците, което причиняваше суша. И така, през далечната 1867 г. вестник "Одеса Вестник" разказва, че в село близо до Акерман от гроб е изкопан трупът на наскоро погребан старец, който се смятал за гул. Вярвайки, че именно той е причината за липсата на дъжд, селяните изляха обилно с вода върху трупа. Думата "вампир" е от сръбски произход, въпреки че сред славяните, живеещи на Балканите, името вълк-длак или виркодлак е по-често срещано: вярвало се, че онези, които приживе са били магьосници и са знаели как да се превърнат във вълк, стават вампири (думата „дух“ е измислена от Пушкин). Именно тези места - Балканите, Карпатите, Западна Украйна - с право се считат за родно място на вампирите.

Литературен вампир.

18-ти век е повратен момент в развитието на европейската култура: той открива за себе си красотата на народните суеверия. Устните предания започнаха активно да се записват и публикуват. Истории за вампири се появяват не само в сборници с народни приказки, но и във вестникарски новини и официални репортажи. Например през 1732 г. сред войниците на австрийската армия, намиращи се в района на днешна Сърбия, е разпространено писмо, в което се съобщава за зачестилите случаи на вампиризъм и се дават препоръки за мерки за сигурност. В същото време висшите власти получиха доклад за Гайдук на име Павле, който живееше недалеч от Косово. Почина внезапно, той започна да се появява близо до къщата, където живееше вдовицата, нападна хора и добитък и смуче кръв. Както пише в доклада, „когато тялото на споменатия Павле е извадено от земята на третия месец след погребението, тялото е непокътнато от тление, но лицето на починалия се отличава с неестествена красота. По решение на селския глава посоченият Павле е прободен с кол, а главата му е отсечена...”. Неприятностите не свършиха дотук, защото вдовицата Павле и другите му роднини и дори онези, които случайно изядоха месото на „разглезеното“ от него добитъка, на свой ред станаха вампири. Целта на доклада е да се получи разрешение от властите да напуснат селото, което не е безопасно за австрийските войници. Така се оформи образът на литературен вампир, който е доста различен от фолклорен вампир.

Как да станем вампир.

И така, кой може да стане вампир според славянските народни представи? Оказва се, че не са много. Вампирите са деца, родени "в риза", петите синове в семейства, където има само момчета, а също и деца, които са родени вече със зъби. Характерът и начинът на живот на човек също могат да доведат до факта, че след смъртта той не лежи тихо в гроба: ядосани и раздразнителни хора стават вампири, постоянно заети с нещо, не връщат дългове и не изпълняват обещанието. Но основната опасност се криеше в обстоятелствата на смъртта и условията на погребение. Вампир може да бъде този, който умря през нощта, който положи ръце върху себе си или замръзна в полето. Жертвата често става вампир, както и убиецът. И, разбира се, този, който умря от ухапване от вампир. Ако починалият беше добър човек и умряше мирно в леглото си, той все още можеше да стане вампир, ако котка прескочи трупа му или пиле прелетя над него, ако ковчегът случайно докосне опората на вратата, ако капки дъжд или градушка паднеха върху ковчег. Но дори мъртвец, погребан в съответствие с всички правила, може да се превърне във вампир, ако близките му скърбят твърде много за него, наричат ​​го по име, тоест го наричат.

Вампирска идентификация.

Така че въпросът дали човек става вампир след смъртта или не, не е твърде сложен. Проблемът възникнал едва когато в селото се появил непознат. Той вампир ли е или не? Тук е полезна следната информация. Първо, вампирът винаги отказва лакомство. Гледката на сол и миризмата на чесън го отвращават. Второ, не хвърля сенки и не се отразява в огледалото. На трето място, вампирът няма да докосва "свещени" предмети: кръстове, икони, свещени книги. Освен това хората, родени в събота, веднага разбират, че имат вампир пред себе си.

Средства за колективна и индивидуална защита.

Мерките срещу вампирите могат да се разделят на превантивни и кардинални. Първият включва „порицание“, тоест четене на глас на Светото писание близо до гроба на починалия в продължение на три нощи след смъртта. Освен това петите на починалия можели да се отрежат и да се постави игла или друг остър предмет под кожата, за да му бъде трудно да ходи по земята. Пътят от гробището до къщата често беше осеян с маково семе: вампирът ще започне да го събира, а след това петлите ще пропеят. Като лични предпазни средства срещу вампири са били използвани чесън, глог, дива роза, огън от лампа, железен нож, камбана и, разбира се, кръстът и Светото писание. Но ако това не помогна, оставаше само да изкопаят гроба и да пробият сърцето на вампира с кол от трепетлика и да отсекат главата му.

Учените твърдят.

Откъде идва вярата във вампирите? Вероятно от комбинацията от такива по същество различни фактори като „енергиен вампиризъм“ (феномен, отбелязан от психолозите за способността на един човек сякаш да поема енергията на друг) и отделни случаи на психични разстройства, когато маниак убиец наистина пие кръвта на неговата жертва. От друга страна, страхът от тъмното, безсънието, халюцинациите могат да предизвикат вяра във вампирите. Вярата, че склонността към вампиризъм се предава чрез ухапване, също може да причини много реални случаи на бяс при хора и животни. Всички тези напълно рационални причини обаче не обясняват защо вярата във вампирите е била разпространена именно на Балканите и Карпатите. Остава да се предположи, че по някаква причина те наистина са открити там.

Струва си да се отбележи, че както в литературните, така и в фолклорните легенди времето на "будност" на вампирите пада през нощта. Така хората с биологичен ритъм, противоположен на "чучулигите", така наречените "бухали", напълно отговарят на тези критерии. Имат блед вид, тъй като рядко са на слънце и не получават правилната доза витамин D. Естествено, „бухалките” са весели и пълни с енергия веднага след залез слънце, което предизвиква всеобщо недоумение сред тези, които стават призори. и заспивам след тъмно.

От друга страна, може би вампиризмът се е превърнал в обяснение за такъв феномен като "лунамбулизъм". Не всички сомнамбули могат да се събудят веднага. Освен това има случаи, когато хората са причинили щети на себе си и на тези, които са били наблизо, всъщност са в „прегръдките на Морфей“. В този случай бледата външност на „вампира“ може да се съвпадне с падащата върху лицето му лунна светлина.

Към днешна дата няма консенсус за това дали вампири са съществували или това е чисто измислица. Въпреки това, може да се предположи, че ако расата на вампирите е оцеляла и до днес, тогава те имат висок интелект, така че надеждни доказателства за тяхното присъствие не са открити. От друга страна, добър съвет за вашата безопасност е да не се разхождате през нощта по празни улици и да излизате от къщата само на светлината на слънцето.

С появата на филма, наречен "Здрач", уместността на темите за вампирите се увеличи драстично. Феновете на филма започнаха да мечтаят за появата в реалния живот на вампири като главния герой - вампира Едуард Кълън. Мечтите за принц на бял кон бяха заменени от мечти за вампир на сребърно VOLVO. И мнозина наистина започнаха да си задават въпроса: „Съществуват ли наистина вампири в наше време?“ С това ще се опитаме да го разберем.

Първо, нека разберем какви признаци отличават вампир от човек. Вампирът има зъби, храни се с човешка кръв, не се отразява в огледалото, предпазва се от слънчева светлина и се страхува от чесън. И такива признаци съществуват при хората в наше време, само че всичко това се нарича болест на порфирия. Това е много рядко заболяване.

Но все пак легендите и митовете от древни времена говорят за съществуването на вампири на земята. Кръвосмучещите мъртви са били известни на почти всички волжки и тюркски народи. Едно старо поверие казва, че ако някое животно прескочи ковчега на мъртвец, тогава мъртвият определено ще се превърне във вампир. В такива случаи в ковчега се слагаше клонка от глог или скилидка чесън.

Оказва се, че в наше време вампирите не са измислен персонаж. Огромен брой хора претендират за титлата. Лекарите не го наричат ​​нищо повече от психично разстройство. Тези хора умишлено си правят зъби, обличат се в черни дрехи, имат нездравословно отношение към смъртта и много обичат кръвта. Някои хора всъщност се нараняват и пият собствената си кръв.

А какво казват съвременните уфолози и експерти в подобни области за съществуването на вампири? Например, един известен уфолог твърди, че когато тялото на човек умре, тогава неговата душа, или така наречената извънклетъчна информационна структура, остава жива за известно време. Така след смъртта човек има частица от самосъзнание. От известно време VIR има енергийни резерви и продължава да съществува. Но интелектуалната част от съзнанието на човека веднага изчезва при смъртта. Остават само примитивни части. Следователно основната цел на полевия върколак е да поддържа съществуването си на всяка цена.

Всъщност в момента е доста трудно да се опровергае или потвърди, че вампирите действително съществуват. От много години хората се опитват да разберат този въпрос, но в това трудно изследване има много разногласия и противоречия.

Съществуват ли вампири?

Единственият човек в света, който се посвети на изучаването на този проблем, беше професорът от Ню Йорк Стефан Каплан, който създаде Центъра за изследване на вампирите за изследване на вампири, където провеждаше изследвания в продължение на 25 години. Той също така създаде тест за определяне на вампира.

Каплан доказа, че те съществуват, но не са толкова ужасни, колкото се описват в литературата, наистина трябва да се хранят с кръв, а приятелите им им помагат в това, като жертват своите. Имаше много спорове сред учените за това какво отклонение е това и дали болестта е психологическа или физиологична. Каплан се придържа към втората версия. Той и специално проведено широкомащабно търсене разкриха много хора вампири, данните за които се съхраняват в центъра на Каплан и са класифицирани.

Освен енергийни вампири има и естествени.

Прилепите се считат за най-известните естествени вампири, въпреки че всъщност повечето от тях се хранят изключително с насекоми. В Централна и Южна Америка обаче има така наречените прилепи-вампири, които пият кръвта на бозайници и птици. Биолозите са дали звучни имена на три вида от тези мишки: обикновен вампир, вампир с бели крила и вампир с космати крака. Обикновено спящите животни стават жертви на естествени вампири, при които прилепът може да изпие до 40 мл кръв за 20 минути. Понякога летящите вампири атакуват спящи хора, но заплахата не е загуба на кръв, а фактът, че прилепите са носители на инфекциозни заболявания.

Днес някои учени се заеха да кажат, че вампирите съществуват. Вампиризмът според учените е просто проява на генно заболяване – порфирия, което може да се лекува.

През 1963 г. английският лекар Лий Илис представя на Кралското медицинско дружество своята монография „За порфирията и етиологията на върколаците“, която анализира документални записи за случаи на вампиризъм и върколаци в Европа през 12-19 век. Д-р Илис направи революционното предположение, че повечето от тези истории не се основават на суеверия, а на реални случаи на порфирия.

Порфирията е рядка форма на генетично заболяване, което засяга един на 200 000 души. Ако един от родителите има порфирия, тогава с вероятност от 25% тя ще бъде предадена на детето. Подобно на много други генетични заболявания, порфирията често е резултат от кръвосмешение, така че европейските монарси често са страдали от нея, принудени да избират съпруги сред близки роднини.

Заболяването се характеризира с това, че пигментният метаболизъм е нарушен и под въздействието на слънчева ултравиолетова радиация или ултравиолетови лъчи започва разграждането на хемоглобина. За такива пациенти слънчевата светлина носи невероятно мъчение, така че те са принудени да се крият на закрито през деня и да излизат само през нощта.

При тежки форми на заболяването, сухожилията на пациентите се деформират, което понякога води до усукване на пръстите. Кожата около устните и венците изсъхва и се стяга, в резултат на което резците са изложени на венците, създавайки ухилен ефект. При пациентите кожата става бледа и по-тънка, а понякога поради отлагането на порфирин зъбите стават червеникави. С една дума, всички признаци на вампиризъм са очевидни.

В днешно време се чува за новите изяви на вампири, които някъде и някой е видял. Човечеството знае за вампирите от древни времена. Всеки народ има свои митове, за ужасни хора, за живите мъртви, чието сърце не бие, а гладът се измива само с кръв. Разбира се, това са кръвопийци, които задоволяват глада си само като убиват, за да живеят сами, ако това разбира се може да се нарече живот.

Различните нации имат различни митове. Някои, например, имаха вампири, плаващи в ковчег, пълен с кръв. Нашите домашни вампири казаха, че пият кръв от самото сърце. В много страни нямаше странни обичаи. Със сигурност се знае, че в Гърция, ако някой е роден с червена коса и е имал сини очи, тогава хората са чакали до петнадесетия му рожден ден. Ако цветът на косата не слезе, бедният младеж е заповядан да бъде убит, а ковчегът трябва да бъде внимателно наблюдаван. И в никакъв случай не го оставиха на мира и се опитаха да погребат тялото преди залез слънце. И така, какво всъщност се случва

Хората не са толкова глупави, колкото бяха. Сега те се доверяват повече на науката, отколкото на предразсъдъците и митовете. Наистина, доказано е, че има хора, които жизнено трябва да консумират кръв, която се усвоява лошо и функционира в тялото, в противен случай те постепенно ще изчезнат. Но тук свършват всички прилики с кръвопийците: те не инсталират филтри за пречистване на водата като за кръв. Те не живеят в ковчези, не превръщат другите в себеподобни, както се казва в митовете. Те живеят обикновен живот, учат, работят, имат семейства, за разлика от митовете и филмовите герои.

И така на въпроса съществуват ли вампири днес?Можете да кажете да, но не в този смисъл. Всъщност е по-добре да има такива вампири в света, нашия, отколкото вампирите, които са били в далечното минало. Нашият е много по-спокоен, нали?

Източници: www.topauthor.ru, www.bolshoyvopros.ru, irc.lv, zombihit.ru, kak-legko.ru

Кола супер дълбок кладенец. Звуци от недрата на земята

Обект над повърхността на Фобос

GPS в необичайни зони

Легенди и митове за остров Барса-Келмес

чудовищни ​​змии

Змиите са същества, които принадлежат към влечуги. Тези животни постоянно са били център на всички ужаси и страшни истории. Поради анатомичното си телосложение,...

Родос Паладиум - хотел на остров Родос


Rodos Palladium се намира просто отлично - на морския бряг, точно на камъчестия плаж на Калитея, обозначен със "син флаг", в непосредствена близост до град ...

Музеи в Амстердам

Амстердам, наред с много други атракции, е известен със своите музеи, които популяризират интензивно уникално изкуство и култура за туристически цели. Музеи в Амстердам всяка година...

Психология на деца на възраст от пет до шест години

Толкова е сложно по природа, че децата растат и рано или късно се откъсват от родителите си, отиват в независим живот, където родителите почти ...

Дял: