Енергийни вампири - мит или реалност? Как да разпознаете и защитите себе си? - Алтернативен изглед

Съдържание:

Енергийни вампири - мит или реалност? Как да разпознаете и защитите себе си? - Алтернативен изглед
Енергийни вампири - мит или реалност? Как да разпознаете и защитите себе си? - Алтернативен изглед

Видео: Енергийни вампири - мит или реалност? Как да разпознаете и защитите себе си? - Алтернативен изглед

Видео: Енергийни вампири - мит или реалност? Как да разпознаете и защитите себе си? - Алтернативен изглед
Видео: Ангел Бэби Новые серии - Игра окончена (29 серия) Поучительные мультики для детей 2024, Април
Anonim

Темата за вампирите стана много популярна в киното и популярната култура. Но ако истинските вампири живеят само в приказките, тогава енергийните паразити могат да се срещнат навсякъде - на ред в магазина, на работа и дори у дома. Според психолозите това не е мит, а напълно обясним психологически феномен. Енергиен вампир е човек със слаба енергия, който е принуден да го попълва за сметка на други хора, причинявайки им негативни емоции.

Всички хора са по своята същност малко вампири, защото обменът на енергии е нормален жизнен процес. Истинският психологически паразит обаче само „изсмуква“сили от другите, като не дава нищо в замяна. Много от тези хора сами не са наясно с коварната си природа и се държат толкова неволно. Разграничете слънчевите и лунните вампири.

Слънчеви вампири

Това са вечни жертви и хленчене. Те непрекъснато търсят свободни уши, за да излеят болната си душа, да разкажат колко трудно им е да живеят и колко несправедлива съдба е към тях. На външен вид слънчевият вампир може да изглежда съпричастен и добронамерен, но е малко вероятно той да не иска да помогне на друг човек. Целта му е да се принуди да слуша, да превключи събеседника към неговата песимистична вълна. Той не търси мъдри съвети и утеха, просто трябва да хленчи и да плаче в жилетката си.

Слънчевите вампири драматизират всичко, правят, както се казва, слон от муха. Счупен е кран в кухнята - трагедия, лоша реколта от картофи - краят на света е близо! Те не се интересуват от утешения и разумни аргументи, винаги ще забелязват само лошото наоколо. По-добре е да не общувате дълго с тях, в противен случай те ще ви заредят с енергията на упадък и тъга. Разбира се, много важно е да може да слуша човек, а понякога всеки иска да говори. Но в случай на енергиен вампир, учтивостта само ще навреди.

Лунните вампири

Промоционално видео:

Този тип включва гневни, агресивни хора. Те са лесни за разпознаване по острите им недружелюбни очи. Те непрекъснато търсят извинение да се вкопчат в човек - да го критикуват, укоряват, обиждат. Няма значение дали е прав или не, основното е да накарате жертвата да иска да се отдръпне и да се изнерви.

Често лунният вампир е първият, който започва да крещи и дори да хвърля интриги, но понякога може да доведе човек спокойно. От острите си и нечестни думи жертвата първо се защитава, а след това се разпада, вика, буквално я разтърсва. Връзката е установена и сега вампирът може свободно да „пие“енергия от донора.

Как да разпознаем енергиен вампир?

1. Поведението на вампирите е активно и обидно. Те привличат вниманието по всякакъв начин, предизвикват спорове и конфликти.

2. Такъв човек не може да бъде убеден в своята правда, защото не се нуждае от истината, а само от самата кавга.

3. Вампирът постоянно търси нова информация, следва спешни новини, обича клюките и осъждането.

4. Винаги вижда недостатъци в другите и силно ги преувеличава. Той обаче упорито отказва да забележи достойнството на хората.

5. Вампирът е патологично ревнив. Той не иска някой друг да влияе на жертвата му. В началото той може да бъде мил и грижовен, но много скоро неговата "любов" се превръща в деспотизъм.

6. Да си в компанията на енергиен вампир е неприятно и неудобно. Той ви отблъсква и не можете да обясните защо.

7. След като общувате с вампир, се чувствате депресирани и претоварени. Лошо чувство остава на душата, дори ако човекът се държи вежливо.

Как да се предпазите от енергиен вампир?

Обикновено действията и думите на вампирите не съответстват на законите на логиката и здравия разум. Не се опитвайте да им доказвате нещо, няма смисъл. По-добре е да се оттеглите веднага - по този начин ще запазите моралното си здраве. Ако не можете да се измъкнете от разговора, останете спокойни и спокойни. Не позволявайте на вампира да ви пикае. Колкото повече се оправдавате и се възмущавате, толкова повече енергия ще пие от вас.

Най-добрият начин да се справите с енергийните вампири е да ги игнорирате. Ако е възможно, прекъснете всички връзки с тях или общувайте възможно най-малко, само по бизнес. Когато вампир атакува, опитайте се да преведете всичко на шега, помислете за нещо добро. Можете да си представите невидима стъклена топка около себе си, която ви предпазва от отрицателните думи на нарушителя.

Ако вампирът е един от членовете на вашето семейство, трябва да се изселите и да живеете отделно. Ако това не е възможно, можете да опитате да се адаптирате. Не приемайте критиката му присърце, не го пускайте в личното ви пространство. Пояснете, че не можете да се качите на главата си. Направете го спокойно, но твърдо. Самият вампир трябва да намери интересно занимание, за да няма време да „заяжда“домакинството.

Извод: хабенето на нерви и здравето на енергийните вампири е напълно безсмислено. Трябва да избягвате контакт с тях и трябва да общувате само с тези, с които сте лесни и интересни.

Препоръчано: